הזמנת בן זוג זר לישראל – המסמכים הנדרשים ע"י משרד הפנים

ישראלי/ת אשר מקיימים קשר זוגי עם אזרח/ית מדינה זרה רשאים על פי חוק האזרחות ופסיקת בית המשפט לחיות בישראל יחד עם בן או בת הזוג אזרחי מדינה זרה. אולם מה הם המסמכים הנדרשים עבור הליך הזמנת בן זוג זר לישראל? הזמנת בן זוג זר לישראל ופתיחת תיק חיים משותפים בהתאם לנוהל איחוד משפחות (אחמ"ש) של משרד הפנים מתבצעת בהתאם לנוהל רשות האוכלוסין וההגירה במשרד הפנים אשר מפרט את התהליך ומגדיר את המסמכים הנדרשים.

הזמנת בן זוג זר לישראל – הדגשים העיקריים:

  • נוכחות של ישראלי בלשכת רשות האוכלוסין וההגירה הקרובה למקום מגוריו – חובה.
  • הגשת בקשה לקבלת מעמד לבן הזוג הזר + בקשה לאשרת כניסה.
  • תשלום עבור שתי הבקשות.
  • המסמכים הרשמיים צריכים להיות מאומתים באמצעות אפוסטיל או לגליזציה בקונסוליה.
  • יש להציג את המסמכים המקוריים + צילום (במשרד הפנים מבקשים לצרף לפנייה צילום מוכן)

הזמנת בן זוג זר לישראל – המסמכים הנדרשים:

  1. צילום ת.ז של ישראלי.
  2. צילום דרכון של בן הזוג, האזרח הזר, תקף לשנתיים לפחות.
  3. מסמכי נישואין מקוריים, מאושרים ומאומתים (מקור + צילום).
  4. שלוש תמונות חזותיות (פספורט) של כל אחד מבני זוג.
  5. הוכחות לחיי נישואין (תמונות משותפות, מכתבים מקרובי משפחה וחברים וכו' – יש לצרף צילום ת.ז של מי שכתב את המכתב) ומכתב הסבר מבני זוג על חייהם המשותפים, אופן ומשך היכרותם.
  6. תצהיר של בני זוג על אמיתות החומר ועל חובתם להודיע למשרד הפנים על כל שינוי בנסיבות.
  7. תעודת יושר מקורית של בן הזוג האזרח הזר (כולל שמות מקוריים), מתורגמת ומאומתת ע"י נוטריון.
  8. מסמכים רשמיים המעידים על מצב אישי קודם של בן הזוג האזרח הזר – מתורגמים ומאומתים ע"י נוטריון.
  9. תעודת לידה מקורית של בן הזוג האזרח הזר – הדרישה היא להמציא את תעודת הלידה המקורית אשר הונפקה בעבור בן הזוג הזר בשנת לידתו. באם תעודת הלידה המקורית אבדה, אזי ניתן להמציא תעודת לידה חדשה, אולם יש לתרגם ולאמת את תעודת הלידה החדשה ע"י נוטריון.
  10. מכתב ממקום העבודה או מעסיק או 3 תלושי משכורת אחרונים של בן הזוג הישראלי.
  11. תשלום אגרה.

אם לבקשה מצורפים קטינים מנישואים קודמים:

  • תעודת לידה של קטין נלווה – מקור + תרגום.
  • הסכמת ההורה שני או פסק דין מאומת ומתורגם ע"י נוטריון הקובע כי המשמורת על הקטין מוענקת בלעדית עבור בן הזוג המוזמן.
  • הסכמת ההורה השני למגורי קבע והתאזרחות של קטין בישראל.
  • צילום דרכון של הקטין תקף לשנתיים לפחות.

המסמכים הנדרשים צריכים להיות מקוריים + צילום, מאומתים בארץ הוצאתם ומאושרים ומתורגמים ע"י נוטריון אשר דובר את השפה לעברית או אנגלית.

 הערה: ייתכן כי לאחר הגשת הבקשה להזמנת בן זוג אזרח זר לישראל, פקידי משרד הפנים אשר מטפלים בבקשה יידרשו מסמכים נוספים.

לשאלות נוספות ולקבלת ייעוץ משפטי צרו קשר עם כהן, דקר, פקס, ברוש – משרד עורכי דין להגירה לישראל, בטלפון: הזמנת בן זוג זר לישראל

ייעוץ משפטי http://lawoffice.org.il/: 03-3724722

          055-9781688

רחוב עמל 37 פתח תקווה 4951337 ישראל, http://lawoffice.org.il/: office@lawoffice.org.il

כהן, דקר, פקס, ברוש – עורכי דין הגירה לישראל מסייעים בייצוג מול משרד הפנים – הזמנת בן זוג זר לישראל