שלום פישר:
״ברצוני להודות לכם על העזרה והמסירות, על העבודה המיקצועית, הסבלנות והנחישות למרות כל הקשיים הבירוקרטיים בהם נתקלנו במשך התהליך. עזרתם לי מאד ואני חייב לכם תודה ענקית״

אזרחות בריטית לילדים שנולדו באנגליה וחיו בה עד גיל 10

כידוע, אזרחות בריטית עוברת בדרך כלל בירושה מהורים בריטיים שנולדו על אדמת בריטניה לילדיהם בין אם הם נולדו באנגליה או מיחוצה לה. למרות זאת חוקי האזרחות מאפשרים קבלת אזרחות גם במיקרים אחרים, אחד מהם הוא האפשרות לרישום כאזרח בריטי לילדים (או בוגרים) שנולדו באנגליה וחיו בה את עשר השנים הראשונות לחייהם בלי קשר לאזרחותם של הוריהם או מעמד התושבות שלהם בעת לידתם.

התנאים לרישום

הבקשה הזאת נקראית בשם T Form (טופס T) והיא מיועדת לילדים (או בוגרים) שנולדו באנגליה אחרי 1983 ובזמן לידתם הוריהם לא היו אזרחים בריטים או תושבי קבע בבריטניה וחיו את עשר השנים הראשונות בחייהם באנגליה ולא שהו באותם עשר שנים יותר מ 90 יום (מקסימום 180) מיחוץ לאנגליה בכל אחת מעשר השנים הללו ולא יותר מסה״כ 990 ימים בעשר השנים הללו.

הוכחת הזכאות

אחד הקשיים בהגשת בקשה כזו היא כמובן הוכחת השהות באנגליה בשנים הללו. לפעמים קשה להשיג מסמכים מהתקופה המדוברת אבל יש חופש רב בכל הקשור לאופי המסמכים הנדרשים לשם הוכחת הזכאות לבקשה. מסמכים מקובלים יכולים להיות למשל תעודות מבית הספר, חוגים קהילתיים, מסמכים רפואיים שונים כמו ביקור ים אצל רופא המישפחה או פנקסי חיסונים ועוד..

הגשת הבקשה

את הבקשה ממלאים באינטרנט, משלמים את האגרה בסך £1,000, מדפיסים אותה, מצרפים אליה את מסמכי ההוכחות ושולחים אותה למשרד הפנים באנגליה. הטיפול בבקשה יכול לקחת עד 6 חודשים ולאחר אישור הבקשה נדרש המגיש אותה ללכת לשגרירות אנגליה בתל אביב, להצהיר אמונים למלכה ולקבל תעודה המעידה על אזרחותו. לאחר קבלת התעודה ניתן כמובן להגיש בקשה לדרכון בריטי.

חשוב לציין כי בניגוד לבקשות לרישום כאזרח בריטי אחרות בהן יש מיגבלת גיל להגשתן (בדרך כלל עד גיל 18) לבקשה זו אין מיגבלת גיל ואפשר להגישה בכל שלב בחיים.

צרו קשר

אם יש לכם שאלות בקשר להגשת בקשה לרישום ילד כאזרח בריטי או אם אתם צריכים עזרה בהגשת הבקשה אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעזור, תודה.

ויזת עבודה לבריטניה עבור ישראלים בעלי מקצועות נדרשים

: 03-3724722

        055-9781688

 : office@lawoffice.org.il