להתחתן ולהוציא אזרחות

מדינת ישראל כמו מדינות רבות ברחבי העולם מאפשרת לאזרחיה לבחור אם מי להתחתן ולהשתקע ביחד עם בני זוגם בישראל. כל שנה אלפי בני זוג זרים של ישראלים, בין אם הם נשואים או בין אם הם מקיימים קשר זוגי של ידועים בציבור, מקבלים אזרחות ישראלית על ידי חתונה עם ישראלי או ישראלית.

כמובן שהתהליך לא קצר ולא פשוט ויש כמה שלבים בדרך, אך אם אתם באמת חיים ביחד עם בן או בת הזוג הישראלים ומעוניינים להפוך גם אותם לאזרח או אזרחית, הרי שהדרך פתוחה עבורכם. אם תעמדו בכל התנאים והדרישות של משרד הפנים, סיכוי גדול שבקשתכם תתקבל, גם אם לאחר זמן רב בלשון המעטה.

אנו משרד עורכי דין המתמחה בתחום ההגירה, קבלת אזרחות ישראלית דרך נישואין ונושאים דומים – פנו אלינו על מנת לייעל את התהליך, למנוע טעויות מיותרות, על מנת לאפשר לכם להגיע כמה שיותר מהר לתעודת הזהות המאושרת החוקית בדרך המהירה ביותר.

 
נישואים לישראלי וקבלת אזרחות

כדי שבן או בת הזוג הלא ישראלים יקבלו אזרחות, צריך לפתוח תיק במשרד הפנים ולהתחיל ביישום כל השלבים הקבועים בנוהלי משרד הפנים. חשוב לדעת: אזרח או אזרחית ישראליים שהתחתנו או מקיימים קשר זוגי יציב וקבוע (ידועים בציבור) עם אזרח או אזרחית מדינה זרה, זכאים לבקש במשרד הפנים שגם לבן או לבת זוגו תינתן האזרחות הישראלית וזאת לפי סעיף 7 בחוק האזרחות.

עוד חשוב לדעת: לא חשוב אם בני הזוג התחתנו בחו"ל או בארץ או האם אחד מהם יהודי או שלא.

כמו כן אם לבן או בת הזוג הזר יש ילדים קטינים מנישואיהם הקודמים, בן או בת הזוג הזר רשאי להביא אותם וגם הם יזכו לאותה אזרחות ישראלית.

כמובן שקבלת האזרחות הישראלית לא ניתנת בצורה אוטומטית, אלא כרוכה בבירוקרטיה לא קצרה מול משרד הפנים. יחד עם זאת, אם תפעלו לפי נוהל טיפול מתן מעמד לבן זוג זר אשר נשוי לאזרח ישראלי בהתאם לדרישות רשות ההגירה והאוכלוסין, אתם בדרך הנכונה.

מה צריך להביא?

הגשת הבקשה נעשית מול לשכת רשות ההגירה במשרד הפנים הקרובה למקום מגוריו של בן הזוג הישראלי. פתיחת תיק במשרד הפנים דורשת הבאת המסמכים המקוריים מארץ המוצא של בן או בת הזוג הזרים, כולל אימות על ידי אפוסטיל ותרגום על ידי נוטריון.

כמו כן יש לקיים ראיונות אחת לשנה ולהגיש תצהירים והוכחות לקיום חייכם המשותפים בפועל הלכה למעשה כמו חשבון בנק, תשלום חשבונות שוטפים עבור מקום המגורים המשותף, הוכחות לניהול משק בית ביחד, מכתבי המלצה של חברים ומשפחה, תמונות וכדומה.

אנו ממליצים להיעזר בעורך דין שילווה אתכם מההתחלה בכל השלבים בתהליך ויסביר לכם אילו מסמכים בדיוק אתם צריכים להביא, כמה זמן יקח כל שלב, ילווה אתכם לשלב הקריטי של ראיון להוכחת כנות הקשר הזוגי וכדומה. עורך דין בעל ניסיון בייצוג לקוחות מול משרד הפנים בנושא קבלת אזרחות ישראלית עבור בני זוג זרים ייפתח עבורכם את התיק וינהל אותו מול הרשויות עד לקבלת תעודת הזהות הארעית והאזרחות הישראלית המיוחלת בסוף התהליך.