עורך דין הגירה לפורטוגל

 

משרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס, ברוש מתמחה בתחום הגירה, רילוקיישן ורכישת אזרחות זרה, ומסייע למעוניינים לבצע הגירה לפורטוגל. משרדנו עוזר בקבלת אזרחות פורטוגלית עבור צאצאים של מגורשי ספרד המתגוררים כעת בישראל או ארצות אחרות בעולם. ביכולתנו לברר עבורכם האם אתם זכאים לאזרחות פורטוגלית על דרך של שיוך למשפחות המגורשים מפורטוגל או מספרד, וזאת באמצעות בדיקה פשוטה של גנאולוגיה.

דברו איתנו

03-3724722phone
במיילpencil  

 

 

מה היתרונות של אזרחות פורטוגל לאזרח ישראלי?

 

ישראלי אשר יקבל אזרחות פורטוגל יכול להעביר את האזרחות לבת זוג ולילדים, להנפיק דרכון פורטוגזי, ולהתגורר בפורטוגל ללא הגבלה. יתר על כן, פורטוגל היא אחת ממדינות האיחוד האירופאי, לכן באמצעות דרכון פורטוגל אפשר לגור ולעבוד בחופשיות בכל מדינות האיחוד, כולל בריטניה, זאת עד להשלמת הליך ברקזיט. לא לשכוח כי אזרחי פורטוגל, בניגוד למחזיקי דרכון ישראלי, רשאים לבקר בארצות הברית, ללא צורך בהוצאת ויזה מראש מול השגרירות של ארה"ב.

 

כמה מילים על הוצאות אזרחות פורטוגזית

 

אם אתם מחפשים עורך דין הגירה לפורטוגל ומתעניינים בנושא, חשוב שתדעו שבשנים האחרונות חלו מספר שינויים שהובילו הממשלה הפורטוגלית. מדובר בשינויים המסייעים לצאצאי המגורשים היהודים מספרד ומפורטוגל לזכות באזרחות פורטוגזית. כך למשל, לפני מספר שנים יצא החוק הראשי, אשר קבע כי כל מי שהגיע ממשפחה יהודית ספרדית יכול לקבל אזרחות פורטוגלית, ללא צורך בוויתור על היותו אזרח ישראל או כל מדינה אחרת. אכן הייתה זו בשורה משמחת אך היו בחוק החדש גם מספר מכשולים שהקשו על קבלת האזרחות. לדוגמא, נאמר שאם אדם טוען שהוא מגיע ממשפחה יהודית ספרדית, אין די בטענתו או בבדיקה של שם המשפחה, אלא יש להוכיח זאת עם עץ משפחתי ובשיתוף הקהילות היהודיות בפורטוגל.

כמו כן, במשפחות שבהן אחד מבני הזוג אכן מגיע ממשפחה כזאת, הילדים ובן הזוג עדיין צריכים גם הם להראות זיקה ייחודית לפורטוגל. על כן, במשפחות רבות יצא שהילדים ובן הזוג לא יכלו לקבל את האזרחות.

 

שינוי בחוק מהשנה האחרונה

 

בשנה האחרונה, 2018, יצא חוק חדש בפורטוגל, שאמנם אינו מתקן את החוק הראשון אך במובנים חשובים עוקף אותו. מדובר בחוק לתיקון הגירה אשר במרכזו עומד העיקרון של איחוד משפחות, ולכן אם אדם מסוים קיבל אזרחות פורטוגלית, הרי שבן זוגו והילדים יוכלו לקבלה גם הם, בלי זיקה מיוחדת או מוצא מיוחד. בדרך כלל, לאחר קבלת האזרחות על ידי אחד מבני הזוג, מומלץ להמשיך אל הילדים שיקבלו אותה כעבור כשנה, ואחר כך כדאי להגיש את הבקשה גם בשביל בן הזוג. אין ספק שמדובר בחוק המקל מאוד על הגירה לפורטוגל ופותח את הדלת בפני משפחות רבות, שעד כה הדרך הייתה חסומה בפניהן מהסיבות שהוזכרו לעיל.

 

יחד עם זאת, אין בכך לומר שמדובר בתהליך פשוט וקל. ראשית, עדיין צריך להוכיח את המוצא של בן הזוג הראשון ולקבל אישורים לעץ המשפחתי דרך הקהילות היהודיות בפורטוגל. שנית, גם נושא איחוד המשפחות עלול לעורר מורכבויות והאישור איננו מובטח. מעבר לכך, הוצאת אזרחות לכל מדינה – פורטוגל או אחרת – כרוכה בתהליך בירוקרטי מורכב למדי, כולל הגשת המסמכים המתאימים, אימות המסמכים על ידי אפוסטיל, תרגומים נוטריונים וכדומה. לכן חשוב להסתייע במשרדנו המסייע בכל השלבים והמסמכים הנדרשים, ושמאחוריו ניסיון רב ובקיאות מעמיקה בנושא.

 

המעוניינים בשירותי עורך דין הגירה לפורטוגל מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בטלפונים 03-3724722 או 055-9781688.