Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

אשרת כניסה לארצות הברית עבור קרבן פשע?

ויזת עד לפשע בארצות הברית מאפשרת לקרבנות פשע ובני משפחתם להיכנס חזרה לארה”ב, על מנת לעזור לרשויות החוק למצות בהצלחה את ההליך המשפטי מול הפושעים. ויזת U וויזת T לארצות הברית, מאפשרות לעדים וקרבנות של פשיעה לחיות, לעבוד וללמוד בארה”ב במהלך החקירה והמשפט. ההיגיון העומד מאחורי ויזה U הוא לעזור לרשויות החוק בהליך עשיית הצדק ולתת לנפגעים פיצוי מסוים על הנזק שנגרם להם. לאחר פרק זמן של שלוש שנים במעמד עד לפשע, ניתן לבקש לקבל גרין קארד. משרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס, ברוש, בפתח תקווה עוסק בנושאי הגירה לארה”ב. מאמר זה של עורך הדין אלכס ברוש יסביר כיצד מקבלים ויזת עד לפשע בארצות הברית.

מה הוא הבסיס החוקי לקבלת ויזת עד לפשע בארצות הברית?

ויזת עד לפשע בארצות הבריתבשנת 2000, קונגרס ארצות הברית חוקק את פקודת קרבנות סחר בנשים ואלימות. החוק קבע כי קרבן לפשע בארצות הברית אשר סבלה מפגיעה גופנית ו\או נפשית כתוצאה מכך, ומוכנה להעיד על מה שחוותה וראתה, זכאית להגיש בקשה לקבלת ויזת U. מטרת החוק הייתה לשבור את קשר השתיקה – מהגרים ושוהים בלתי מורשים בשטח ארה”ב (במיוחד קרבנות סחר בנשים ועבודה בזנות) נוטים להימנע מעדות מתוך פחד כי יגורשו מארה”ב, ועקב איומים מצד הפושעים.

הוכחת פגיעה גופנית או נפשית נעשית הן על סמך מסמכים רפואיים, והן על בסיס הצהרת העד, אשר מפרטת את הפגיעה שנעשתה במהלך היותו קרבן ועד לפשע בארצות הברית.

כדי לקבל ויזה U חובה לקבל אישור מטעם סוכנות החוק בארה”ב כי העדה משתפת פעולה, וגם כי העדות אכן עוזרת למהלך חקירה פלילית כנגד העבריינים. האפשרות לקבל אישור שיתוף פעולה מוגבלת לפעמים על פי מיקום גאוגרפי. רשויות ההגירה הפדרליות צריכות לאשר כל אשרת עד לפשע, אולם לעיתים קשה לקבל אישור לגבי שיתוף פעולה אצל רשויות חוק מקומיות. לדוגמה, שריף של  עיירה קטנה במרכז ארצות הברית נדרש להנפיק אישור כי מהגר בלתי-חוקי משתף פעולה בחקירה, ולמעשה מאפשר למהגר זה להישאר בתחומי ארה”ב, אולם ייתכן כי לא ירצה לתת את האישור. בין אם מטעמים אידאולוגיים, חוסר הבנת משמעות האישור, או עקב חשש שיריבים פוליטיים יתקפו אותם, הרבה נציגי חוק יעכבו או יסרבו לתת את האישור. במקרים כאלו נדרשת עזרת עורך דין, או פנייה לגורם פדרלי המעורב בחקירה.

מה ההבדל בין ויזת T לוויזת U?

כאמור, ויזות T ו- U מבוססות בעיקר על פקודה שעניינה הוא סחר בבני אדם ועבדות מודרנית. ויזת T מוגבלת לאנשים אשר היו קרבנות סחר בבני אדם בארה”ב. ויזת U עוסקת גם בפשעים ש”מסביב” לסחר בבני אדם – חטיפה, כליאה שלא כחוק, תקיפה גופנית ומינית, אונס, גילוי עריות, אלימות במשפחה, התעללות, עינויים, סחיטה, איומים, הטרדה, ורצח. בנוסף, ניסיונות השתקה של עד לאחד הפשעים המתוארים מעלה, וניסיון לבצע פשע או קנוניה פלילית לבצע עבירה, או לעזור בביצוע אחד מאלו.

המבקשים לקבל ויזת T אינם נדרשים להוכיח כי הם משתפים פעולה עם סוכנות אכיפת החוק בארה”ב. עם זאת, מומלץ בהחלט לעשות זאת, מאחר ואישור כזה הוא הדרך הכי קלה להוכיח כי המבקשת אכן הייתה קרבן לסחר בבני אדם. בנוסף, מבקשי ויזת T אינם נדרשים להוכיח נזק גופני או נפשי כתוצאה מהיותם קרבנות פשע, אבל כן נדרשים להוכיח כי גירושם למדינות המוצא יגרום לנזק – עקב איומים מצד הסוחרים בבני אדם, חוסר טיפול רפואי, סטיגמה של קרבן סחר בבני אדם, ועוד. מבחינות אחרות, הוויזות הן זהות, והאמור לגבי ויזת U הוא רלוונטי גם לוויזת T.

אפשרות לקבל רישיון ישיבה בארה”ב על בסיס ויזת עד לפשע:

לאחר שלוש שנים בארה”ב על בסיס ויזת עד לפשע, מחזיק הוויזה רשאי לפנות לקבל גרין קארד (רישיון ישיבת קבע בארה”ב). תוקף הוויזה הרגיל הוא 4 שנים. עם זאת, ניתן לפנות בבקשה להאריך את פרק זמן השהייה בארה”ב עקב כך שהחקירה או המשפט נמשכים מעבר לתוקף האשרה הראשוני. במהלך פנייה להארכת הוויזה, יש להציג מסמכים המעידים כי החקירה נמשכת. במהלך הפנייה לקבלת גרין קארד, על העד לפשע להציג מסמכים המוכיחים כי הוא שהה בארה”ב במשך לפחות שלוש שנים (רצופות, ללא יציאה מתמשכת) כעד לפשע המשתף פעולה בחקירה פלילית, כי מעמדו כעד לפשע עודו תקף במהלך כתיבת הפנייה לקבלת מעמד תושב קבע בארה”ב, וכי אינו מהווה סכנה לשלום הציבור בארה”ב או חולה במחלות מידבקות.

ויזת בני משפחה נלווים של עד לפשע:

קבלת ויזת עד לפשע (U-1) מאפשרת לבני זוג, ילדים (מתחת לגיל 21), הורים ואחים\אחיות (מתחת לגיל 21) של בעל הוויזה לפנות לקבל ויזת U משפחתית (,U- 2,3,4,5) על מנת לשהות בארה”ב לצד העד לפשע. בעלי אשרות עדים לפשע בארצות הברית רשאים לעבוד בארה”ב במהלך תוקף האשרה, אולם בני המשפחה צריכים לפנות בבקשה לרשות תעסוקה בארה”ב. במידה ובעל ויזת עד לפשע מקבל רישיון שהייה גרין קארד, בני משפחתו יכולים לבקש להצטרף כבני משפחת תושב ארה”ב.

צור קשר עם משרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס, ברוש, בירושלים ופתח תקווה. נשמח לתת עזרה משפטית בקבלת ויזת עד לפשע בארצות הברית, או הגירה לארה”ב. 

ויזת עד לפשע בארצות הברית

: 03-3724722

        055-9781688

 : office@lawoffice.org.il 

Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook