ישנם מספר סוגי ויזות לאנגליה. הוויזות שונות כמובן מבחינת יעודן, אבל גם מבחינת משך זמן השהייה, האפשרות (או חוסר האפשרות) לחדש את הוויזה ולהמשיך בשהייה עד לקבלת תושבות קבע ואף אזרחות, והאפשרות של מקבל האשרה להביא עימו את בני משפחתו מהדרגה הראשונה (בן/בת זוג וילדים) וקבלת ויזה עבורם שתאפשר להם לעבוד, ללמוד ולהשתמש בשרותי הרפואה הציבורית,
התנאים לקבלת האשרות השונות נעים מקשים מאד לנוחים ומזמינים אך המשותף לכולן היא הקפדנות המפורסמת של משרד הפנים הבריטי בכל בקשור למסמכים הנדרשים והוכחת העמידה בדרישות הוויזות השונות. לשם כך ממומלץ להעזר במומחה בעל נסיון בתחום בכדי למנוע דחיית בקשה בגלל טעות טכנית או אי הבנה של הדרישות.
משרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס וברוש, מתמחה בנושאי הגירה לאנגליה והנהלים של משרד הפנים הבריטי. מאמר זה של יהושע פקס יסביר את הדברים שחשוב לדעת על סוגי ויזות הגירה לאנגליה.

מה משותף לכל ויזות הגירה לאנגליה במאמר?

ויזות הגירה לאנגליהכל עוד אנגליה היא חלק מהאיחוד האירופאי (עד ה 31.12.2020), בעלי אזרחות המדינות החברות באיחוד האירופאי אינם זקוקים לאף אחד מסוגי הוויזה המפורטים במאמר על מנת לבקר, לעבוד, ולחיות באנגליה.

יש להגיש את הבקשה לקבלת כל סוגי הוויזה להגירה לאנגליה לא יותר מ 3 חודשים לפני תאריך הכניסה המשוער. באתר ממשלת אנגליה זמן הטיפול בבקשה לוויזות השונות נע בין מספר שבועות למספר חודשים, תלוי בויזה ובעומס על פקידי ההגירה. יש לשלם אגרת ביטוח בריאות עבור בעל הוויזה ובני משפחתו. רוב סוגי ויזות ההגירה לאנגליה אינם מאפשרים לבעל הוויזה ובני משפחתו ליהנות מ”כספי ציבור” – דמי אבטלה, קצבאות ילדים, קצבת נכות, ועוד. עם זאת, לאחר סיום מסלול הגירה של חידוש הוויזה, התיישבות קבע באנגליה וקבלת אזרחות (לאותם סוגי וויזות המאפשרות זאת), בעל הוויזה הופך לאזרח אנגלי מין השורה, כולל זכאות לתמיכה מהמדינה במקרה הצורך. רוב סוגי וויזות ההגירה דורשות מבעל הוויזה להוכיח שהוא דובר אנגלית.

בעל ויזה שנמצא במסלול התאזרחות צריך להשתקע באנגליה, לחיות שם באופן קבוע (לפחות 180 יום בשנה) ולא לצאת לחו”ל לפרקי זמן ארוכים עד לקבלת האזרחות. למעשה, התהליך מקביל מבחינות רבות לקביעת “מרכז חיים” בישראל.

 

ויזת בני זוג / ויזת נישואין:

במידה ושני בני הזוג מעל לגיל 18, אחד מבני הזוג אזרח או תושב קבע באנגליה, והשניים נשואים או חיים בקשר ה״זהה במהותו לנישואין״ לפחות 2 שנים לפני הגשת הבקשה, ניתן לקבל ויזת בני זוג לצרכי הגירה לאנגליה. ההכנסה השנתית של בן הזוג הבריטי צריכה להיות לכל הפחות 18,600 פאונד בשנה ואף יותר מכך אם הבקשה כוללת ילדים.

תוקף הויזה הוא ל 2.5 שנים

ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות: כן. לאחר 5 שנים של נישואים ניתן לקבל תושבות קבע ואזרחות בריטית.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן.

 

ויזת סטודנט:

בכדי לקבל ויזת סטודנט לאנגליה נדרש מהסטודנט המיועד להמציא אישור קבלה לקורס או לתואר מאוניברסיטה מוכרת באנגליה. כמו כן על הסטודנט להוכיח כי יש לו מספיק כסף בכדי לשלם את שכר הלימוד, מגורים ושאר הוצאות המחייה עבור שנת הלימודים הראשונה. על הסטודנט גם לעבור מבחן באנגלית ברמה אקדמית ולצרף לבקשה את כל המסמכים בהם נעזר על מנת להתקבל ללימודים.

תוקף הויזה הוא למשך הלימודים.

האם הויזה מובילה לתושבות קבע: לא.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן,

במידה והלימודים הם לתואר שני ומעלה.

האם ניתן לעבוד? כן.

ניתן לעבוד בזמן הלימודים עד 20 שעות בשבוע

 

ויזת יזמות:

ויזת יזם (Entrepreneur) היא ויזה לאיש עסקים המעוניין להקים או לקנות עסק באנגליה בעלות של לפחות 200 אלף פאונד לפחות, על העסק להעסיק לפחות שני עובדים תושבי אנגליה בחצי משרה ולהיות בכל תחום מלבד נדל״ן.

תוקף הויזה הוא ל 3 שנים וארבעה חודשים.

ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות: כן.

קבלת תושבות קבע באנגליה היא לאחר 5 שנים ואזרחות לאחר שנה נוספת, כל זאת בתנאי והעסק אותו הקים היזם עדיין קיים.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן.

 

ויזת נציג חברה ישראלית באנגליה / פתיחת סניף באנגליה עבור חברה ישראלית:

אדם המועסק במשרה בכירה בחברה ישראלית המעוניינת לפתוח סניף באנגליה לשם הרחבת פעילותה (לא למען העברת מרכז הפעילות לאנגליה) יכול לקבל ויזת הגירה בכדי לבסס נציגות של החברה בממלכה הבריטית. לנציג אסור להיות הבעלים של החברה או להחזיק יותר מ 50% ממניותיה.

תוקף הוויזה הוא 3 שנים וניתן להארכה בשנתיים נוספות.

האם ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות? כן

קבלת תושבות קבע באנגליה היא לאחר 5 שנים ואזרחות לאחר שנה נוספת, כל זאת בתנאי וסניף החברה אותו הקים הנציג עדיין קיים ומראה פעילות עיסקית.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן,

בתנאי והדבר לא מפריע לעיסוק העיקרי בחברה.

 

ויזת השקעה:

ויזת השקעה (Investor) באנגליה מיועדת לאדם המעוניין להשקיע לכל הפחות 2 מיליון פאונד בחברה אנגלית כל שהיא למשל קניית מניות בחברה בסכום הנ״ל.

תוקף הויזה הוא ל 3 שנים וארבעה חודשים.

ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות: כן.

קבלת תושבות קבע אחרי 5 שנים למי שהשקיע 2 מיליון, אחרי 3 שנים למי שהשקיע 5 מיליון ואחרי שנתיים למי שהשקיע 10 מיליון, ואזרחות לאחר שנה נוספת.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן.

ויזת עבודה:

בעל ויזת עבודה חייב להיות עובד המקבל חסות מאחת החברות להן הזכות לתת חסות לעובד זר.  עלות הוויזה פחותה במידה ובעל הוויזה הוא מומחה באחד המקצועות בהם חסרים עובדים בתוך אנגליה. אלא אם נותן החסות מצהיר כי יתמוך בך במהלך תקופת השהות באנגליה, יש להוכיח כי ברשותך לכל הפחות 945 פאונד על מנת לכלכל את עצמך. מידע נוסף בנושא במאמר שלנו על אשרת עבודה לאנגליה.

.משך זמן השהייה: עד לחמש שנים.

האם ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות? כן

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן, כל עוד הדבר אינו מפריע לעבודה לה קיבלת את הוויזה.

 

ויזת כישרון יוצא דופן:

ניתן להגיש בקשה לוויזה במידה וניתן להוכיח כי המבקש הראה כישרון יוצא דופן במדע, במדעי הרוח, בהנדסה, ברפואה, בטכנולוגיה דיגיטלית או באמנויות כדלקמן: מנהיג מוכר (כישרון יוצא דופן), מנהיג צומח (הבטחה יוצאת דופן). יש לקבל חסות כבעל כישרון.

משך זמן השהייה: עד חמש שנים וארבע חודשים.

ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות: כן. ניתן להאריך את הוויזה ל 5 שנים נוספות, ולהגיש בקשה לתושבות קבע לאחר 5 שנים.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? כן.

 

ויזה לעובד דתי

יש צורך בקבלת חסות ממוסד דתי באנגליה. העבודה היא בתחום ההטפה, עבודה כמנהיג רוחני, במנזר וכדומה. אלא אם נותן החסות מצהיר כי יתמוך בך במהלך תקופת השהות באנגליה, יש להוכיח כי ברשותך לכל הפחות 945 פאונד על מנת לכלכל את עצמך.

משך זמן השהייה: עד לשנתיים.

האם ניתן להאריך את הוויזה עד לקבלת אזרחות? לא.

האם הויזה כוללת בני משפחה? כן.

האם ניתן לעבוד וללמוד? ניתן ללמוד בתחום התיאולוגיה ולעבוד עבור נותן החסות או בתחום דומה (דתי).

 

צרו קשר עם משרד עורכי הדין בפתח תקווה, כהן, דקר, פקס וברוש לקבלת מידע וייעוץ משפטי על סוגי ויזות הגירה לאנגליה. המשרד מתמחה בנושאי הגירה ועבודה בבריטניה.

ויזות הגירה לאנגליה

: 03-3724722

        055-9781688

 : office@lawoffice.org.il