הגירה לארצות הברית בעקבות קרובי משפחה

הגירה לארצות הברית בעקבות קרובי משפחה

האם יש לכם קרובי משפחה בארצות הברית?

ייתכן כי הנכם זכאים לקבל ויזה לארהב לקרובי משפחה. ולהגשים חלום של הגירה לארה"ב מכוח איחוד משפחות.

מבחינה כמותית, אפשר לומר בוודאות כי רוב אשרות ההגירה לארצות הברית מונפקות על ידי רשויות ההגירה לארה"ב על בסיס קירבה משפחתית לאזרחים אמריקאים.

יש לשים לב כי בתחום הגירה על בסיס ויזה לארהב לקרובי משפחה, כל קטגוריה של אשרות הגירה לארה"ב עבור קרובי משפחה, כוללת מספר תתיקטגוריות. כמו כן, בהשוואה לאשרות לארה"ב שאינן ויזות הגירה, הרי שתהליך ההגירה לארה"ב על בסיס קירבה משפחתית לוקח יותר זמן, וגם דרישות רשויות ההגירה לארה"ב למתן ויזות הגירה לארה"ב לקרובי משפחה קפדניות יותר מאשר לגבי אשרות לארה"ב ללא הגירה.

קרובים מדרגה ראשונה של אזרחי ארה"ב

קרובים מדרגה ראשונה כוללים; בני זוג, ילדים לא נשואים מתחת לגיל 21 ו/או הורים של אזרחי ארצות הברית.

לקרובים מדרגה ראשונה אין צורך לזמן המתנה לאישור ויזה לכניסה לארה"ב. תהליך קבלת האשרה עשוי לקחת עד שנה, בטרם קרוב המשפחה מדרגה ראשונה זכאי להצטרף לאזרח האמריקאי בארצות הברית.

תהליך קבלת ויזה לארה"ב לקרובי משפחה מדרגה ראשונה כולל פנייה של האזרח האמריקאי עבור בן המשפחה שלו לרשויות ההגירה. לאחר אישור הבקשה על ידי המשרד לשירותי אזרחות והגירה (USCIS) הטיפול בבקשה עובר למרכז הלאומי לאשרות (NVC).

מרכז זה הוא אשר יוצר קשר עם בן המשפחה, אשר יתבקש למלא טפסים להמציא מסמכים.

ברגע שהמסמכים מאושרים, הטיפול בבקשה עובר, במקרה של ישראלים, לנציגי רשות ההגירה לארה"ב אשר נמצאים בקונסוליה האמריקאית בירושלים לקביעת ראיון אישי עם מבקש/ת האשרה על בסיס קירבה משפחתית. בן המשפחה הישראלי נדרש לעבור בדיקה אצל רופא, ולהביא מסמכים נוספים לראיון בקונסוליה לתמיכה בבקשה.

אחרי ראיון מוצלח, בן המשפחה הישראלי יקבל את אשרת ההגירה לארה"ב תוך מספר ימים. האשרה לתושבות קבע בארה"ב – גרין קארד – נשלח על ידי רשות ההגירה האמריקאית אל כתובת בן המשפחה בארה"ב.

בני משפחה אחרים של אזרחי ארצות הברית

בני משפחה אחרים מקבלים ויזה לארהב לקרובי משפחה במספרים מוגבלים, אשר משתנים משנה לשנה, בהתאם לקטגוריות להלן:

עדיפות ראשונה ילדים מבוגרים של אזרחי ארה"ב אשר לא נשואים, הם אלו המקבלים ויזות לארה"ב.

בני משפחה של אזרחי ארצות הברית בעדיפות הראשונה.

עדיפות שנייה (2A)בני זוג וילדים לא נשואים מתחת לגיל 21 של תושבי קבע אמריקאים (מחזיקי גרין כארד).

עדיפות שנייה (2B)ילדים מבוגרים ולא נשואים של תושבי קבע אמריקאים (מחזיקי גרין כארד).

עדיפות שלישית ילדים נשואים של אזרחי ארה"ב.

עדיפות רביעית אחים ואחיות מבוגרים של אזרחי ארה"ב.

הליך קבלת ויזה לארה"ב לקרובי משפחה, אשר אינם קרובי משפחה מדרגה ראשונה, הינו ממש אותו תהליך כמו בעבור קרובים מדרגה ראשונה, אולם זמן ההמתנה עבור אישור אשרת ההגירה לארה"ב לוקח הרבה יותר זמן.

לדוגמא, אזרח אמריקאי אשר ביקש ויזה לארה"ב עבור ילדו המבוגר, אזרח ישראלי (עדיפות ראשונה) במרץ 2013, קיבל הודעה מרשויות ההגירה לארה"ב כי זמן ההמתנה המשוער, לפני שאפילו מתחיל התהליך, עומד על 7 שנים.

כהן, דקר, פקס, ברוש משרד עורכי דין בפתח תקוה ובירושלים.

אם ברצונכם לקבל מידע נוסף או ייעוץ משפטי אישי בכל הנוגע להגירה לארצות הברית באמצעות ויזה לארה"ב לקרובי משפחה של אזרחים או תושבי קבע אמריקאים, צרו קשר עם עו"ד ג'יימי כהן, אשר מתמחה בהגירה לארה"ב:ויזה לארהב לקרובי משפחה - עורך דין ג'יימי כהן

ייעוץ משפטי http://lawoffice.org.il/052-7362577

          03-6979486

רחוב עמל 37 פתח תקווה 4951337 ישראל, http://lawoffice.org.il/: office@lawoffice.org.il