ליאת בירן:
״הסיוע בהגשת הבקשה לויזה שקיבלתי מהמשרד היה מקצועי, יעיל ואכפתי. מומלץ לכל מי שנלחץ מבירוקרטיה או מעוניין להפוך תהליכים מסובכים לפשוטים יותר, המון תודה על הסבלנות והעזרה לכל אורך הדרך״.

ויזת הורה לאנגליה

ישנם מצבים בהם לצערנו משפחות מתפרקות וההורים אינם מתגוררים יחד עוד. עכשיו מה קורה אם אחד מבני הזוג וגם הילדים הם אזרחים בריטיים והם מתגוררים או עוברים לגור באנגליה. ההורה השני שברשותו/ה רק אזרחות ישראלית אינו/ה יכול/ה לעבור לגור באנגליה קרוב לילדים המשותפים ללא ויזה מתאימה. לשם כך ההורה הנותר צריך להגיש בקשה לויזת הורה.

דרישות הויזה

ויזת הורה נמצאת בקטגורית ויזת מישפחה ולכן היא דומה מעט לויזת בן/בת זוג אך הדרישות הן שונות. על ההורה הישראלי להוכיח שהוא בעל/ת משמורת משותפת או זכאי/ת להסדרי ראיה, עליו/ה להוכיח שהוא/היא לוקח/ת חלק פעיל בגידול הילדים וגם מתכוון/ת להמשיך לעשות כך בעתיד. בנוסף על מגיש/ת הבקשה להוכיח את היכולת לקיים את עצמו/ה ואת ילדיו/יה ולכן להיות בעל/ת הכנסה מתאימה, כמו כן יש להוכיח קיום מקום מגורים מתאים עבור מגיש/ת הבקשה וילדיו/יה. דרישה נוספת היא הוכחת יכולת הדיבור וההבנה בסיסית של השפה האנגלית באמצעות מבחן במשרדי המועצה הבריטית ברמת גן.

תוקף הויזה

הויזה עצמה היא לתקופה של שנתיים וחצי ועם סיומה ניתן להאריך אותה לשנתיים וחצי נוספות, לאחר חמש שנים ניתן להגיש בקשה לתושבות קבע ולאחר שנה נוספת אפשר להגיש בקשה לאזרחות בריטית.

הגשת הבקשה

את הבקשה עצמה בצרוף המסמכים הנילווים מגישים במשרדי רשויות ההגירה הבריטיות בתל אביב והויזה מתקבלת בדרך כלל תוך חודשיים שלושה.

צרו קשר

אם יש לכם שאלות בקשר להגשת בקשה לויזת הורה לאנגליה או אם אתם צריכים עזרה בהגשת הבקשה אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעזור, תודה.

ויזת עבודה לבריטניה עבור ישראלים בעלי מקצועות נדרשים

: 03-3724722

        055-9781688

 : office@lawoffice.org.il