הגירה לקנדה לבעלי מקצועות רפואה הוא מסלול הגירה קנדי חדש יחסית. בריטיש קולומביה (קולומביה הבריטית) תמיד הייתה אחת המחוזות היפים בקנדה, ויעד פופולרי עבור מהגרי עבודה. לאחרונה בשל הגידול בכמות המהגרים, ממשלת המחוז שינתה את תנאיי ההגירה, במטרה להביא למחוז בעלי מקצועות אשר יתרמו לכלכלה המקומית.
תכנית ההגירה הספציפית עליה ידבר מאמר זה היא הגירה לקנדה לבעלי מקצועות רפואה. התכנית נוצרה במקור כדי לפתור את מחסור אנשי מקצועות הרפואה במחוז קלומביה הבריטית. היום, נכון לשנת 2018, המחסור נמשך.
חברת השידור הקנדית (CBC) מדווחת כי מספר גבוה של תושבי המחוז נמצא בסכנה בריאותית עקב המחסור הבלתי פתור ברופאים, אחיות ושאר בעלי מקצועות הרפואה. אם הנך בעל ניסיון במקצועות הבריאות, מחכים לך בקנדה.

בדוק זכאות – האם אני זכאי הגירה לקנדה לבעלי מקצועות רפואה?

1 . הצעת עבודה

הגירה לקנדה לבעלי מקצועות רפואהכדי להתקבל לתוכנית ההגירה המקצועית של המחוז, עליך לקבל הצעת עבודה בכתב מהרשות לבריאות הציבור. ההצעה חייבת להיות עבור משרה מלאה וקבועה.

עלייך לקבל הצעה לעבוד באחת המשרות הבאות:

– מקצוע פארא-רפואי (הקשור לרפואה – למשל רוקח קליני, טכנאי מעבדה רפואית, פיזיותרפיסט וכדומה)

– אחות

– רופא

– אחות מוסמכת

– אחות פסיכיאטרית מוסמכת

– רופא מומחה

– מיילדת *

* מיילדות חייבות לספק תיעוד נוסף המוכיח שהתקבלו לקבוצת תרגול מיילדות מוכרת בקולומביה הבריטית.

אם אתה חי מחוץ לקנדה, למשל בישראל, ייתכן שאתה תוהה איך לקבל הצעת עבודה במחוז קולומביה הבריטית. יש פתרון – פלטפורמת הגיוס הנתמכת על ידי הממשלה, הנקראת Health Match BC.

2. ניסיון עבודה

בדיוק כמו בתוכניות הגירה לקנדה למקצועות כלליים, כדי להיות זכאי לפי התוכנית, חובה להיות בעל ניסיון של 2 שנות עבודה במשרה מלאה או 4 שנים במשרה חלקית. הניסיון חייב כמובן להיות באותו מקצוע בו קיבלת הצעת העבודה בקולומביה הבריטית.

אתה חייב לעמוד בדרישות ההסמכה של קולומביה הבריטית למקצוע הרפואי. תידרש להציג רישוי, רישום, הדרכה, וכו’ בטרם תוכל לעבוד במקצוע רפואי בקנדה. אם עדיין אינך עומד בכל הדרישות, אפשר להסביר כיצד בכוונתך לעמוד בדרישות אלה בתוך פרק זמן סביר. כך למשל, כאחות בישראל, תתבקשי להראות את ההתקדמות של הליך הרשמה והשלמת לימודים במכללה לאחיות מוסמכות של קולומביה הבריטית.

3. הכנסה מינימאלית.

מועמד להגירה לקנדה חייב לעמוד בדרישות הכנסה מינימלית. המשכורת שהובטחה על ידי המעסיק בקנדה חייבת לעמוד בסף המינימום הכנסה. הסכום ישתנה בהתאם למספר האנשים במשפחת המהגר והאזור שהוא מתכנן לחיות בו. לדוגמא, אם בעל המקצוע הרפואי מתכוון לגור בוונקובר, עיר הבירה, הסכום הנדרש יהיה גדול יותר. סף ההכנסה המינימאלית הוא 22,140 דולר לשנה עבור משק בית בודד בוונקובר לעומת 18,452 $ מחוץ לוונקובר. באופן דומה, סף ההכנסה של משפחה בת 4 נפשות בוונקובר הוא 41,140 $ לעומת 34,387 $ במקומות אחרים.

4. שליטה באנגלית או צרפתית

כדי לעבוד בקנדה, אתה חייב לדעת לדבר אנגלית או צרפתית. כמה מועמדים, כגון עובדים רפואיים בעלי מקצועות טכניים, יצטרכו גם לעבור מבחן הבנת הנקרא ויכולת כתיבה באנגלית. על כל מהגר לעמוד ברמת המיומנות הנדרשת המינימאלית של 4 במבחן שפות קנדה – (Canadian Language Benchmarks CLB). עבור ישראלים, המבחן המאושר לידע באנגלית הוא IELTS.

הגירה לקולומביה הבריטית – איך להתחיל?

למי שקרא את כל הדרישות וחושב כי הוא עומד בהן, העצה שלנו היא לעיין באתר Health Match BC. בצורה זו אפשר למצוא בקלות מעסיקים פוטנציאליים בתחום מקצועות הרפואה בקולומביה הבריטית. אם אתה עובד זר ללא קשרים בקנדה, פלטפורמה זו תוכל לעזור לך למצוא מעסיק.

אם אתה בעל מקצוע בתחום הבריאות המעוניין להצטרף לכוח העבודה בתחום הבריאות בקולומביה הבריטית, פנה למשרד שלנו. יש לך פוטנציאל לתרום לכלכלה הקנדית מיומנות אשר תעזור באופן משמעותי לאזרחי קולומביה הבריטית.

אם אינך עומד בדרישות לעיל, אבל ברצונך להגר לקנדה, אל תוותר – ניתן למצוא דרכים אחרות להגר לקנדה במאמר על מסלול מהיר להגירה לקנדה.

אנו, במשרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס וברוש, נשמח לענות על שאלותיך בתחום הגירה לקנדה לבעלי מקצועות רפואה, או כל שאלה בנושא ויזות לקנדה.

ויזות שלא למטרות הגירה לארצות הברית

: 03-3724722

        055-9781688

 : office@lawoffice.org.il